Posted on

Bár a legtöbb szülő imád kisgyermekével játszani és foglalkozni, a gyermek fejlődésében természetes és fontos lépcsőfok, amikor egy-egy játékkal, számára érdekes dologgal viszonylag hosszú ideig le tudja magát kötni. Mert valljuk be, egy kisgyerek mellett bőven van teendője a szülőknek, jól jön egy kis nyugalom, amikor az anyuka mással is tud foglalkozni.

Az előző generáció még előszeretettel használta a járókát, ahol a baba vagy kisgyerek biztonságosan tudott játszani, míg ez ma már kevésbé népszerű, viszont annál nagyobb teret kapott a baba játszószőnyeg. A baba játszószőnyeg nemcsak sokáig képes lekötni egy babát, hanem kifejezetten segíti a mozgásfejlesztést, hiszen elősegíti, hogy a baba minél többet legyen hason, amelyből később kialakulhat a kúszás és a mászás. A játszószőnyeg előnye, hogy mozgásra hangot ad, többféle mókás elem lóg rajta, és anyagában eltérő, így a baba hosszan tanulmányozhatja azt. A legegyszerűbb baba játszószőnyeg a sima, néhány elemmel ellátott szőnyeg, amelynek előnye, hogy általában könnyen elcsomagolható, összehajtva, felgöngyölve vihetjük magunkkal bárhova.

Ha csak színeket és formákat tartalmaznak, akkor akár takaróként, vagy pelenkázó-alátétként is használhatjuk, könnyű őket mosni, tisztítani is. A boltívvel és azon függő csörgőkkel, rágókákkal ellátott baba játszószőnyegek már újszülött korban jól kihasználhatók, hiszen a baba még csak a hátán képes feküdni. Sok esetben ezek a szőnyegek kisebb méretűek, és szintén könnyen szállíthatók. Ha viszont nem szeretnénk, hogy a baba leguruljon vagy lemásszon a szőnyegről, akkor kaphatóak kisebb párnázott szegéllyel ellátott játszószőnyegek is.

Vélemény, hozzászólás?