Posted on

A gyerekeknek is remek elfoglaltság lehet a gyémántszemes kép elkészítése, hiszen az aprólékos munka meghozza gyümölcsét:) A kisebbeknek (kb. 4 éves kortól) érdemes kis képpel kezdeni, a nagyobbaknak (türelmesebbeknek) már el lehet kezdeni a nagyobb képeket is. 15X20 cm vagy könyvjelző lehet a kezdet, a 20×30 cm-es vagy a 30×50 cm-s már inkább az 5-7 éves korosztálynak való. A kis kezek mozgása finomodik – finommotorika fejlődése; a figyelemtartás-koncentráció szintén fejlődik. A színfelismerés, a szem-kéz koordináció, térbeli tájékozódás – térirány is fejlődik, hiszen a tálcáról a követ felvéve, attól vagy jobbra vagy balra kell mozdulnia, illetve a fönt-lent is tudatosul. Mivel a gyémántszemes kép alapon is és a kövecskéket tartalmazó zacskókon is van valamiféle jel (betű, szám, figura, stb.) így fejlődik a számfogalma, megtanulja a betűket. A testhatárok síkbeli érzékelése is fejlődik. Akkor se aggódjunk, ha a gyermekünk nem tud sokáig egy helyben ülni, hiszen a gyémántszemes kép elkészítése bármikor félbe hagyható, mert az alapot takaró fólia bármikor visszahajtható, így védi az addig elkészült munkát, és a még ragasztós felületet a porosodástól. Igazi kihívás tud lenni, egy gyémántszemes kép elkészítése, de nagy öröm a gyerekeknek, amikor elkészül egy-egy kép és bekeretezve felkerül a falra, ahol szépen visszaveri a fényt, csillog-villog a sok színes kövecske. Minden gyermek talál a kedvére való képet, hatalmas a választék a gyémántszemes képek között.

One Reply to “Gyémántszemes kép gyerekeknek”

  1. Путешествие в скрытую сеть – это ваш пассаж в мир, где вы можете стать whoever you want и найти anything you seek. И Kraken Darknet – ваш наставник в этом захватывающем путешествии.
    разнообразные forbidden goods. Это venue, где ваше interest в анонимности reveals воплощение.
    На платформе Kraken Darknet разносторонняя platform, в которой даркнет находит distinct identity. Здесь можно reveal и демонстрировать разнообразные hidden opportunities. Это territory
    сайт блекспрут

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük