Posted on

Az építőipar ez elmúlt években igen magas szinten pörgött, ugyanis a gazdaság ezen területén jelentős fejlődés ment végbe. Számos település a házak és más épületek folyamatosan nőttek ki a földből, de ez elég sok munkával járt együtt. A határidők mindig szűkösek, ezért érdemes odafigyelni a részletekre és lehetőleg olyan megoldásokkal dolgozni, amik segítik a munkát. Itt lép képbe a pillérzsalu. Maga a zsaluzás egy olyan tevékenység, aminek során a beton elemek külső vázát építik fel.

A beton egy kezdetben folyékony komponens, aminek szüksége van néhány napra, hogy kössön és addig elengedhetetlen egy stabil szerkezet, ami egyben tartja. A pillérzsalu több elvárásnak kell megfeleljen a könnyed használhatóság érdekében, ezért nem mindegy milyen típust választ erre a feladatra.
Melyik az ideális pillérzsalu?


A pillérek többnyire egyedül álló tartószerkezetek. Egyszerűbben szólva nevezhetők oszlopoknak is, de funkciójukat tekintve minden esetben tartóelemként működnek, míg az oszlopok állhatnak önmagukban díszítő egységként. A pillérzsalu mivel nem csatlakozik más rendszerekhez, ezért nagyobb kihívás elé kell nézzen. Fontos a stabilitás és függőleges állapotba való könnyű beállítás. A LICO pillérzsalu remek lehetőségeket kínál, amik a a könnyű keretszerkezetből adódónak.

20×20-as és 60×60 cm-es keresztmetszetben, 5 cm-es raszterekben való állíthatósággal érhető el. A kézi zsaluzáshoz keresve sem lehetne találni jobb megoldást, főként, ha nincsenek nagy elvárások a kész betonfelület külső megjelenésével szemben. Ezt úgy kell érteni, hogy utólagosan még némi csinosítást igényel vakolás vagy burkolás formájában. A pillérzsalu remekül teszi a dolgát.