Posted on

Bizonyos ékszerek sohasem mennek ki a divatból. Idetartozik például a pecsétgyűrű, ami a történelme kezdetén igazi luxusékszernek számított. Nagyon kevesen engedhették meg maguknak. Azonításra szolgált és speciális motívumot vagy címert ábrázolt. Vagyont és rangot szimbolizált a megléte. Habár ma már nincs szükség a viaszos pecséttel történő aláírásra, eme ékszer viselete nem megy ki a divatból.

A pecsétgyűrű igazán markáns, karakteres kiegészítő. Habár jelenleg már nem az eredeti funkcióját képviseli, az biztos, hogy felhívja a figyelmet a viselőjére. Számtalan különböző kivitelben elérhető. A nemesfém felhasználásával készült darabot személyes elképzelés alapján is megalkotják, amennyiben nem tudunk választani a meglévő igencsak széles palettáról. Egy azonban egészen biztos.

Legyen szó egyedi vagy sokszorosított darabról, ez egy egész életre szóló ajándék. Kortól függetlenült, tökéletes meglepetés lehet bármilyen alkalomra. Talán nemsokára a pecsétgyűrű hordása is olyan hétköznapi dolog lesz, mint a karikagyűrű viselése. Valószínűleg a pecsételési technikák nem hódítanak majd újra teret, de ez a viselet mindenképpen tekintélyt parancsol majd.

Jelenleg is egyre kedveltebb ajándéktárgy előléptetésre, kinevezésre vagy diplomaosztóra, de jelentősebb születésnapokra is kedvelt meglepetés. Számtalan megjelenési formájának hála, az eltérő stílust képviselő fiatalabb vagy idősebb korosztály is garantáltan megtalálja a hozzá leinkább illő darabot. Ha mi is egy igazán kortalan ékszert szeretnénk ajándékozni vagy magunkat kívánjuk meglepni vele, akkor válasszuk a pecsétgyűrű valamelyikét!

Vélemény, hozzászólás?